V úterý ukradl bundu, ve čtvrtek už za to seděl

Turnov – Dne 16. března 2010 se na výlet do Turnova vydal 24letý mladík z Cvikova. Nechtěl ale poznávat centrum Českého ráje, chtěl si vydělat nějaké peníze jen tak za pět prstů. Navštívil proto prodejnu sportovních potřeb, tam si vybral bundu a když se prodavač nedíval, vyběhl s ní z obchodu.

číst celé ...      

Za frajeřinu vězení

Turnov – Okresní soud v Semilech dne 17. března 2010 projednával obžalobu na obviněného osmnáctiletého mladíka z Turnovska. Mladík se dne 23. ledna 2010 o půl třetí ráno rozhodl, že svým automobilem se rozveze své známé z diskotéky domů. Vůbec mu nevadilo, že předtím požíval alkohol, připustil, že se chtěl předvést před ostatními.

číst celé ...      

Nehoda rolby není trestným činem

Rokytnice nad Jizerou – Okresní soud v Semilech dne 8. března 2010 rozhodl o obžalobě na Vladimíra Kutnara, který byl stíhán pro trestný čin obecného ohrožení. Obžalovaný dne 14.2. 2009 v Rokytnici nad Jizerou řídil rolbu, v níž spolu s ním jelo dalších 17 cestujících včetně dětí. Během jízdy do svahu se rolba zastavila a začala nekontrolovatelně zpětným pohybem sjíždět ze svahu. Po zhruba 150 metrech vjela rolba do potoka a tam se převrátila na bok. V důsledku této nehody 14 cestujících utrpělo různě závažná zranění.

číst celé ...      

Za nezletilou milenku podmínka

Semily – Dne 8. března 2010 se Okresní soud v Semilech zabýval obžalobou na muže (1970) ze Semil, který byl obviněn z trestných činů pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže. Podle obžaloby muž  v průběhu  zhruba necelých dvou let (listopad 2007 až srpen 2009) opakovaně ve více případech u sebe ukrýval nezletilou dívku (1994), která utíkala nejprve z domova a později i z výchovného ústavu. Při té příležitosti mezi nimi vznikl intimní vztah a došlo i k opakovaným pohlavním stykům. Obžalovaný pak měl dívce rovněž podávat alkohol.

číst celé ...