V úterý ukradl bundu, ve čtvrtek už za to seděl


Turnov – Dne 16. března 2010 se na výlet do Turnova vydal 24letý mladík z Cvikova. Nechtěl ale poznávat centrum Českého ráje, chtěl si vydělat nějaké peníze jen tak za pět prstů. Navštívil proto prodejnu sportovních potřeb, tam si vybral bundu a když se prodavač nedíval, vyběhl s ní z obchodu.

Prodavači a zalarmované policii se ale v krátké době podařilo mladíka najít, stejně tak jako bundu, kterou na útěku odhodil. Bunda sice měl hodnotu necelé dva tisíce korun, ale mladík už kradl v minulosti, takže i toto jeho jednání bylo Okresním soudem v Semilech dne 18. března 2010 posouzeno jako  trestný čin krádeže a  za to mu  byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody na dobu 11 měsíců do věznice s ostrahou. Rozsudek nabyl ihned po vyhlášení právní moci, takže obviněný, který byl stíhán ve zjednodušeném řízení, už dva dny po krádeži vykonává trest v liberecké věznici, kam ho přímo od soudu odvezli policisté.



Líbí se vám naše stránky? Podělte se o ně s kamarády.
Sdílet na Facebooku  Sdílet na Facebooku

Máte trestněprávní problém a naše články vám na něj nedaly odpověď? Zkuste se podívat i na naše fórum otázek a odpovědí. Na otázky laiků odpovídají odborníci srozumitelným způsobem. Fórum již obsahuje několik  tisíc příspěvků, které ale jsou tematicky rozděleny do skupin, takže si snadno můžete nalézt tu svou. A pokud mezi již napsanými příspěvky nenajdete odpověď na své otázky, napište je a my vám odpovíme. Na fórum pokračujte kliknutím sem.


Náhodné příspěvky: