Dobrý den
Neregistrovaný návštěvník

18:11

Odpovídám
16.10.2008

Libor napsal(a)
jestli mohu u soudu argumentovat, že jsem tedy vedl řádný život v době výkonu trestu zákazu činnosti a že jsem během výkonu tohoto trestu nebyl odsouzen za žádnou trestnou činnost?
Na zákaz činnosti se amnestie nevztahovala. Pokud se na vás hledí, jako byste odsouzen nebyl, týká se to jen toho trestu, který byl amnestován (např. podmíněný trest, obecně prospěšné práce). Kdybyste chtěl argumentovat vámi uváděným způsobem, tak byste v podstatě ani o upuštění od výkonu zbytku trestu zákazu činnosti žádat nemusel, protože by sen a vás hledělo jako byste odsouzen nebyla tím pádem vám vlastně nebyl ani uložen žádný zákaz činnosti. To je samozřejmě nesmysl, takže rozhodně tvrzení, že jste v době zákazu činnosti vedl řádný život, nebude soudem akceptováno.
11:28
Jen se ptám
31.8.2014

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jak je to s vydáním řidičského průkazu po výkonu trestu. Když byla obžalované osobě uložena roku 2011 podmínka na dobu 2,5 let, která v roce 2013 byla zrušena amnestii. Dále byl vydán zákaz řízení na dobu 3 let, který byl udělen okresním soudem. Zajímalo by mě tedy jestli se ruši i zákaz nebo jen podmínka?
16:13

Odpovídám
16.10.2008

veronika110 napsal(a)
Dále byl vydán zákaz řízení na dobu 3 let, který byl udělen okresním soudem. Zajímalo by mě tedy jestli se ruši i zákaz nebo jen podmínka?
Amnestie se na trest zákazu činnosti nevztahovala, trest zákazu činnosti tedy běžel zcela normálně. Pokud vám trest již skončil, můžete požádat na příslušném městském úřadě o vrácení řidičského průkazu.
Nejvíce uživatelů online: 1460
Právě Online:
4 Host(ů)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(ů)
Nejčastější autoři:
VeronikaKo: 28
Sona: 14
JaroslavD: 13
borec1: 12
ivana29: 12
Statistika členů: