RSS tématu
Podobná témata
22:26
Chtěl bych se zeptat, jak postupovat, pokud jsem nebyl jako oznamovatel a zároveň i jako poškozený vyrozuměn v zákonné lhůtě 1 měsíce o učiněných opatřeních a postupu vyšetřování, přestože jsem o toto vyrozumění zažádal? Dopouští se tímto policejní orgán nějakého zákonného či procesního pochybení? Jakého? Lze se tohoto vyrozumění nějak domáhat atp.? Děkuji za odpověď.
7:40
Odpovídám
16.10.2008
OfflineLangy napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, jak postupovat, pokud jsem nebyl jako oznamovatel a zároveň i jako poškozený vyrozuměn v zákonné lhůtě 1 měsíce o učiněných opatřeních
Prostě na to policejní oddělení zajděte, zavolejte tam nebo napište, a zeptejte se. Mohlo se stát, že skutečně nedopatřením nebylo vyrozumění provedeno, mohlo dojít k nějaké závadě při doručování nebo nějaké jiné chybě. Za zeptání vám nikdo hlavu neutrhne, když se slušně zeptáte, tak vám slušně odpovědí. není třeba v tom hned hledat nějakou nepravost.
15:42
Bohužel nestalo se mi to poprvé a jak vidím, tak policisté bohužel na tato vyrozumění zřejmě kašlou, přestože jim to ukládá zákon. Proto se ptám, zda je možná nějaká zákonná cesta k nápravě, neboť Policie ČR tímto porušuje zákon a má práva.
Samozřejmě že když se jim já ozvu a budu požadovat toto vyrozumění, tak že mi ho nejspíše dají či konečně zašlou, ale jde o to, že ho mají povinnost dle zákona do 1 měsíce zaslat oni automaticky, pokud o to oznamovatel zažádá (což se stalo). Jde tedy o princip a přístup policie k samotnému vyšetřování případu.
Jednou mi vyrozumění zaslali asi až po 2 měsících, jednou dokonce vůbec a nyní čekám na vyrozumění již asi měsíc a půl a stále se nic neděje. Nedivte se pak, že jsem touto skutečností jako poškozený značně rozhořčen.
Dalším problémem je také to, že některé subjekty jako jsou pojišťovny tato vyrozumění po poškozeném dokonce vyžadují pro šetření pojistných událostí a musí se samozřejmě dokládat co nejdříve… ovšem jak, když je člověk včas od policie nemá?
Nejvíce uživatelů online: 73
Právě Online:
16 Host(ů)
Právě prohlíží tuto stránku:
1 Host(ů)
Nejčastější autoři:
VeronikaKo: 28
JaroslavD: 13
ivana29: 12
hybes780511: 12
borec1: 11
Statistika členů:
Hostů: 695
Členů: 756
Moderatorů: 1
Administrátorů: 2
Statistika fóra
Skupiny:6
Fóra:18
Témata:316
Nejnovější členové: KUBIN, thessy, ARIELKA, verajelin, nyky
Moderátoři: admin (2075)
Administrátoři: admin (2075), martin.sedlacek (0)
Přihlásit
Registrovat
Otázky čtenářů - Fórum
Napiš sem
Přidat téma